Productiewijze

Gesinterd gaas

Met het sinteren van gaas kunnen we meerdere types geweven gaas of plaat combineren en daardoor andere karakteristieken van het materiaal creëren. Denk aan een specifieke dikte, doorlaat of sterkte van het materiaal. Door gaas te sinteren zijn deze factoren te beïnvloeden.

Het sinteren van gaas bestaat uit meerdere processen. Voordat er gaas kan worden gesinterd, moet het eerst volledig vlak gemaakt worden door middel van kalanderen. Door het kalanderen hebben de draden in het gaas optimaal contact met elkaar. Hierna worden meerdere lagen van het gekalanderde gaas in een oven gefixeerd onder hoge temperatuur.

Door toevoeging van een inert gas in de oven vindt er bij de juiste temperatuur sintering plaats.

Nadat het materiaal in de oven is geweest wordt het gesinterde gaas gecontroleerd afgekoeld en zijn de meerdere lagen gaas aan elkaar verbonden. Het gaas heeft nu een stijve structuur gekregen, het is beter bestand tegen breuken en is het een stuk sterker.

Gesinterd materiaal is te gebruiken in bijvoorbeeld de gas-, lucht-, stof- en vloeistoffiltratie. Daarnaast bieden we het aan de petrochemische, waterbehandelings- en farmaceutische industrie.

Gesinterde gaaspanelen

Gesinterde gaaspanelen worden voornamelijk in AISI 304, 316 en 316L geproduceerd en zijn leverbaar met een doorlaat van 1 tot 100 micron.

Platen in de afmeting 500 x 1.000 mm en 600 x 1.200 mm zijn standaard. Indien grotere afmetingen gewenst zijn, kunnen meerdere platen door middel van een las aan elkaar verbonden worden om de benodigde afmeting te leveren.

Naast het sinteren van alleen gaas, kunnen we ook gaas sinteren met geperforeerde plaat. In dit geval heeft de geperforeerde plaat een ondersteunende functie. Het gaas heeft hierdoor een hogere drukweerstand en mechanische sterkte.

Mesh Masters levert gesinterd materiaal geheel conform uw specificaties, of dit nu gesinterde platen zijn, filterrondjes of cilinders.

Gesinterde filters

Naast gesinterde platen bieden we ook korffilters waar gesinterd gaas in is verwerkt. Geheel conform uw wensen, kunnen we deze korffilters produceren met een doorlaat van minimaal 1 micron.

Korffilters komen o.a. voor in de (petro-)chemische industrie, voedingsindustrie en waterbehandeling.

Voor een geheel vrijblijvende offerte, neem contact met ons op.